Barbunya Dip Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Barbunya Dip Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Servis önerisi

Barbunya Dip Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşlanmış barbunyalardan 1 avuç kadarını ayırıp daha sonra üzerine serpmek için kenarda bekletin. İyice haşlanmış barbunyaları mutfak robotuna aktarın. Limon suyunu, tahini, havanda ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Püre haline gelene kadar robotta çekin.
  2. Barbunya püresini servis tabağına aktarın. Zeytinyağını ısıtın, toz biberi ekleyip ocaktan alın ve hemen dip sosun üzerine dökün. Ay şeklinde doğranıp tuzla ovulmuş kırmızı soğanı ekleyin. Tereyağını bir tavada eritin ve ayırdığınız barbunyaları ekleyip birkaç defa çevirip ocaktan alın ve barbunya püresinin üzerine serpin. Taze kekik yaprakları serpip kızarmış baharatlı ekmekler ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri Sos Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi