Zencefilli Kereviz Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefilli Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zencefili zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Küp doğranmış soğan ve taze kekiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, iri doğranmış kereviz ve zerdeçalı ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Gerekirse sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kaselere paylaştırıp taze kekik ve taze çekilmiş karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası