Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sıcak ve besleyici bir seçenek arayanlar için terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yumuşacık mercimekleri ve kremamsı terbiyesi ile sofralarınızı şenlendiriyor. Bu terbiyeli mercimek çorbası tarifi, hem hızlı hem pratik hazırlanışıyla kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde rahatlıkla servis edilebilecek, doyurucu ve lezzetli bir çorba sunuyor. Peki; terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Terbiyeli İşkembe Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon terbiyeli mercimek çorbası 190 kaloridir.

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Alternatif Öneriler:

Mercimek Seçenekleri

Sıvı Alternatifleri

Terbiye Alternatifleri

Ekstra Lezzet Katma

Sunum Alternatifleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan, havuç ve patatesi küçük küpler hâline doğrayın.
  2. Tencereye yağ ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin. Ardından salçayı ekleyip kısa süre kavurun. Mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin ve suyu ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  3. Sebzeler ve mercimekler piştikten sonra çorbayı blender veya el rondosu ile pürüzsüz hâle getirin.
  4. Yoğurt, un ve yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın. Terbiyeyi çorbanın bir kepçesi ile ılıştırın (terbiyeyi ılıtmak için çorba ile karıştırın), ardından yavaş yavaş tencereye ekleyin. Kısık ateşte 3–4 dakika kaynatın, kesilmemesi için sürekli karıştırın.
  5. Çorbayı sıcak olarak servis edin. Üzerine pul biber ve tereyağında kavrulmuş nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sunum: Çorbayı kaselere alıp üzerine tereyağında kavrulmuş pul biber veya nane serpiştirerek görselliğini artırabilirsiniz.
  • Yanında ikram: Taze ekmek, lavaş veya kruton ile servis edebilirsiniz. Ayrıca limon dilimleriyle sunmak, isteyenler için ekstra lezzet katar.
  • Katmanlı sunum: Çorbayı kaselere koyduktan sonra üzerine bir kaşık yoğurt veya krema ekleyip karıştırmadan servis etmek, daha estetik bir görüntü sağlar.
  • Alternatif tatlar: Üzerine ince doğranmış taze soğan veya maydanoz serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Terbiyenin kesilmemesi: Terbiyeyi eklerken çorbanın sıcaklığının çok yüksek olmamasına dikkat edin; önceden çorba ile terbiyeyi ılıtmak gerekir.
  • Kıvam ayarı: Daha yoğun kıvam için biraz daha mercimek ekleyebilir, daha akışkan bir çorba için su veya tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
  • Baharat dengesi: Tuz ve baharatları çorbanın pişme süresinin sonuna doğru eklemek, daha dengeli bir tat elde etmenizi sağlar.
  • Pürüzsüzlük: Çorbayı blenderdan geçirme aşamasında dikkatli olun; fazla blender kullanmak çorbanın lifli yapısını bozabilir.
  • Servis sıcaklığı: Terbiyeli mercimek çorbası sıcak servis edilmelidir; soğudukça kıvamı koyulaşabilir.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestane Çorbası Tarifi
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Tarifi
Ezogelin Çorbası Tarifi
Patates Çorbası Tarifi
Sebzeli Brokoli Çorbası Tarifi