Terbiyeli Kuzu Eti Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti, protein ve demir bakımından zengin bir besindir. Yorgunluğun azalmasını sağlayan ve vücuda enerji veren kuzu eti, kasların gelişmesine de yardımcı olur. Özellikle B12 vitamini bakımından zengin olan kuzu eti, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Kuzu etiyle sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün’den terbiyeli kuzu eti çorbası tarifi:

Kelle paça çorbası ve işkembe çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Terbiyeli Kuzu Eti Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Kuzu Eti Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gerdanı soğuk su ile yıkadıktan sonra bir kaba alın ve 45 dakika süreyle soğuk suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Eti bir tencereye alarak tekrar soğuk su ekleyin ve içerisine soğan ile tuzu ilave ederek 3.5 saat süreyle kısık ateşte haşlayın. Çorba için suyundan 1 litre ayırın.
  3. Kuzu gerdanı kemiklerinden ayırarak tel tel veya iri kıyım parçalar haline getirin.
  4. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve unu ilave ederek kavurun. Tiftiklenmiş kuzu etini ilave edip ayırdığınız et suyunu ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika pişirdikten sonra nohut ve buğdayı da tencereye alın.
  5. Yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu bir kasede çırpın ve kaynamakta olan çorbanın suyundan azar azar ilave ederek karışımın ısısını dengeledikten sonra yine yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  6. Pul biber ve sarımsağı bir tavaya alarak tereyağı ile kavurun ve çorbanın üzerine dökün.
  7. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Et Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası