Süzme Patlıcan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süzme Patlıcan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Süzme Patlıcan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun.
  2. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.
  3. Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın.
  4. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  5. Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası