Soğuk Çilek Çorbası
Selin Hıdır
1346 Tarif       0 Takipçi
Soğuk Çilek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç


Sıcak yaz günlerinde hem ferahlatıcı hem de sıra dışı bir başlangıç arıyorsanız, soğuk çilek çorbası tarifi tam size göre! Tatlı ile tuzlu arasında hoş bir denge sunan bu renkli ve aromatik lezzet, hem hafif hem de göz alıcı sunumlarıyla sofralara şıklık katıyor. Özellikle yaz davetlerinde konuklarınıza farklı bir deneyim yaşatmak isterseniz, soğuk çilek çorbası tarifi menünüze zarif bir dokunuş olacak. Peki; soğuk çilek çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Tereyağlı Soğan Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon soğuk çilek çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon soğuk çilek çorbası 120 kaloridir.

Soğuk Çilek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Soğuk Çilek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilekleri ayıklayıp güzelce yıkayın.
  2. Blender’a çilekleri, soğuk suyu, balı (veya şekeri), limon suyunu, limon kabuğunu ve vanilyayı ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  4. Daha kremsi bir çorba isterseniz yoğurdu da ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Karışımı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  6. Servis ederken kaselere alın, üzerine nane yaprağı serpin ve arzuya göre yoğurt ve buz parçaları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bu çorba mutlaka soğuk ya da buzlu servis edilmelidir. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı etkisi için önceden buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Kaselerin ya da bardakların kenarını çilekle süsleyebilir, üzerlerine taze nane, beyaz çikolata rendesi ya da kırılmış badem serpiştirebilirsiniz.
  • Hafif bir yaz tatlısı gibi servis edilebilir. Yanına küçük bademli bisküvi ya da vanilyalı dondurma ile eşleştirebilirsiniz.
  • Daha modern ve etkileyici bir sunum için şeffaf cam bardaklarda veya kuplarda sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tatlı ve aromalı çilekler kullanmak çorbanın lezzetini belirler. Aşırı ekşi ya da olgunlaşmamış çileklerden kaçının.
  • Bal daha doğal bir tat sağlar, ama pudra şekeriyle daha hafif ve rafine bir doku yakalanabilir. Damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Daha akışkan bir çorba için biraz daha su ekleyebilir, daha yoğun bir kıvam için yoğurt ya da bir miktar krema ilave edebilirsiniz.
  • Gerçek vanilya çubuğu veya vanilya özütü kullanırsanız aroması daha doğal olur.
  • Soğuma ve aromaların oturması için servis etmeden en az 1 saat önce hazırlamanız önerilir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Öğün Tercihleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi
Köz Sebze Çorbası Tarifi
Mısır unu çorbası Tarifi
Un Çorbası Tarifi
Unsuz Domates Çorbası Tarifi
Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi