Sıkıcık Çorbası
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kütahya mutfağıyla özdeşleşen sıkıcık çorbası, özellikle kış aylarında Ege mutfağında tüketilen bir çorba çeşididir. Bulgurdan yapılan köfteler, çorbanın içine eklenir. Üzeri yoğurtlanır ve servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kütahya usulü sıkıcık çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Ege mutfağı yemeklerine göz atın.

Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için:

Çorbası için:

Üzeri için:

Sıkıcık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bulguru kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek kapağını kapatın. 10 dakika şişmesi için bekleyin.
  2. Şişen bulgurun üzerine soğan, un, tarhana, salça ve baharatları ilave edip yoğurun. 
  3. Hazırladığınız bulguru fındık büyüklüğünde parçalar halinde kopartın ve elinizle yuvarlayarak top şeklinde getirin. 
  4. Bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine salça ekleyerek kavurun. Daha sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın. 
  5. Su kaynamaya başladığında hazırladığınız bulgur köftelerini tencereye alın ve 20 dakika pişirin.
  6. Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine alın. Sos tavasında tereyağını eritin. Üzerine toz biber, nane veya pul biber ekleyin. 
  7. Çorbanın üzerine önce yoğurdu, ardından toz biber sosunu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bulgur köftelerini yuvarlarken elinize yapışmasını önlemek için, avuç içinizi ıslatın.

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası