Sengeser
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan sengeser, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre sosa çevrilerek et yemeklerinin yanında da servis edilir. Sengeser, dana bonfileye çok yakışan yemeklerden biridir.

Sengeser Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sengeser

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayın.
  2. Halka doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif kavurun.
  3. Salça, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika pişirin. Haşlanan kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ilave edin.
  4. Pişen yemeği servis kaplarına alın. Üzerine az miktar suyla ezdiğiniz kurut ya da çökelekle süsleyerek servis yapın. 
  5. Kurut: Koyun sütünden yapılan ve uzun süre saklanabilen kurutulmuş yoğurttur. Özellikle Anadolu Mutfağı’nda sıklıkla kullanılır.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası