Sakız Tarhanalı Yayla Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sakız Tarhanalı Yayla Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sakız Tarhanalı Yayla Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@meralkacamer
7.537 takipçi
Meral Kaçamer

  1. Pirinçleri et suyunda haşlayın. Bir kaseye tarhanayı koyun ve üzerini örtecek kadar ılık suyu ekleyip bekletin. Çözülüp yumuşayan tarhanaya yoğurdu ilave edin ve blender’dan geçirin.
  2. Kaynamakta olan et suyundan bir miktar alıp yoğurtlu harca yavaşça yedirin ve daha sonra çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamasını bekleyin.
  3. Tereyağını yakmadan hafif karamelize edin. Ocaktan alıp ilk sıcağı geçince naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Servis yaparken isterseniz ekstra üzerine yağ ve kuru nane gezdirebilirsiniz.

Et sulu yayla çorbası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası