Romen Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Romanya mutfağına özgü bir çorba olan romen, hem etli, hem de yoğurtlu bir çorba çeşididir. Minik köftelerin haşlanmasıyla hazırlanan bu çorba, havuç ve kornişon turşu ile zenginleştirilir. Tadını hafifletmek için yapımında kremaya da yer verilir. Malzemeler hazırsa, meşhur romen çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz Rus mutfağından borş çorbası ve Fas mutfağından harira çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Romen Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Romen Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma ve baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur. Nohut büyüklüğünde şekil verilir ve 1 litre su da 10-15 dakika köfteler haşlanır. 
  2. Köfteler kenara alınır. Başka bir tencere de meyane yapılır. 
  3. Yağ eritilir, un içine koyulur ve pembeleşene kadar kavrulur.   
  4. Ardından su eklenir. 
  5. Su kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt ve krema karışıma eklenir. 
  6. Küp küp doğranan havuç eklenir ve pişmeye bırakılır.
  7. Pişmeye yakın köfteler de eklenir ve bir süre birlikte pişerler.
  8. İsteğe bağlı tuşu da eklenir ve çorba hazır. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Romen Çorbası Kaç Kalori?

  1. Romen çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası