Patatesli Bezelye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Bezelye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Bezelye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sarımsak ve soğanı kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Patatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Suyu ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı blender’le ezin. Başka bir tencerede unu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Patatesli karışımı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bezelyeleri ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Dereotu dalları, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ekleyip servis yapın.

Dilerseniz, sade versiyonu olan bezelye çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası