Nohutlu Pazı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Pazı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Pazı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır. Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip ekleyin.

Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın. Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, nar ekşili pazı çorbasını da notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası