Kulak Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Manisa'ya ait kulak çorbası oldukça lezzetli bir çorbadır. Mantı, kuşbaşı et ve nohut ile hazırlanır. Oldukça lezzetli olan çorba dilenirse etsiz olarak hazırlanabilir. Sizler için kulak çorbasını anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kulak çorbasının detayları aşağıda. 

Kulak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kulak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etler tencerede kavrulur.
  2. Suyunu çektikten sonra tereyağı eklenir.
  3. Sarımsaklar ince ince doğranarak eklenir. 
  4. Salça ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Su eklenir. Baharatlar ilave edilir.
  6. Nohutlar bir gece önceden suda bekletilir ve onlar ilave edilir. 
  7. Pişmeye yakın mantı ilave edilir ve piştikten sonra servis edilir.
  Püf Noktası
  • Bu tarifte kullanmak için mantı tarifimize göz atabilirsiniz. 
  • Nohutu bir gece önceden ıslatmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Farklı Hamur İşi Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası