Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yoğurt, un ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın. Dilerseniz, erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Çorbayı dilerseniz buz ekleyerek soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda tereyağı yerine zeytinyağı kullanmalısınız.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası