Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kırmızı mercimek, kepekli pirinç ve esmer köftelik bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alın ve sıcak suyu ekleyip bakliyatlar yumuşayana kadar arada bir tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğanları kıyın. Ayçiçek yağını başka bir tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Ufalanmış kavurmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kırmızı pul biber serpin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası