Kerevizli Tarhana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kerevizli Tarhana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kerevizli Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Kerevizleri soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Tarhanayı ılık suda 30 dakika bekletin. Soğanı soyup küp doğrayın.

Yağı tencerede eritip soğanı soteleyin. Kereviz ve havucu ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tarhanayı ekleyin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Sarımsak ve küp ekmekleri tavaya ilave edip kızartın. Ekmekleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerlerine pulbiber serpin ve ekmeklerle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası