Kaeng Som
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alabalık, karides ezmesi, demirhindi ve balık sosu ile hazırlanan kaeng som, Tayland mutfağıyla özdeşleşen bir çorbadır. Güneydoğu Asya'da çok popüler olan bu yemek, tatlı-ekşi bir köri çorbasıdır. Köriyi tatlandırmak için çorbanın içinde hurma püresi kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tayland mutfağından kaeng som tarifine geçebiliriz.

Tayland mutfağından tom yum çorbası ve beef massaman curry tarifine de göz atın.

Kaeng Som Tarifi İçin

Malzemeler

Kaeng Som

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havanda, biberleri ve tuzu, macun kıvamına gelene kadar dövün. 
  2. Karides ezmesini ekleyin ve pürüzsüz olana kadar havanda dövmeye devam edin.
  3. Dilimlenmiş arpacık soğanlarını, her seferinde birkaç yemek kaşığı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar ezin.
  4. Pürüzsüz bir macun elde edene kadar balık etini ve dövün.
  5. Balık suyunu bir tencereye koyun ve hafifçe kaynatın.
  6. Hazırlanan macunu karıştırın, ardından demirhindi püresi, balık sosu ve hurmayı ekleyin.
  7. Pürüzsüz bir kıvam elde edildiğinde hazırdır. 
  8. İki kişilik çorba hazırlamak için 4 yemek kaşığı macundan alarak orta boy bir tencerede kaynatın. Sebzeleri ekleyin.
  9. Hazır olduğunda küp küp doğranmış balık filetosu, soyulmuş ve ayıklanmış karides ekleyin. Pişmeye bırakın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası