Hünkar Tarhanası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hünkar Tarhanası Tarifi İçin

Malzemeler

Hünkar Tarhanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bayat ekmeği ufalayıp yoğurtla karıştırarak 6-7 saat bekletin. Sonra bir tencereye alıp sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek ekmekleri ezin. Salçayı bir miktar sıcak su ile eritip çorbaya ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbayı birkaç dakika kaynatın ve blender yardımıyla çekin, tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Tereyağını bir tavada kızdırın ve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası