Humus Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Humus Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Humus Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havalar ister sıcak ister soğuk olsun, ramazan sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar. Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.

Tencereye ayçiçeği yağı ve tereyağını alın, küp doğranmış soğanı soteleyin. Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin. Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dakika daha kavurun.

Unu üzerine serpip karıştırın ve nohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin. Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları ekleyin. Pirinçler pişince limon suyunu ekleyip küp doğranmış beyaz peynir ve tane karabiberle servis yapın.

Meze olarak sunabileceğiniz klasik humus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası