Ferika (Bereket) Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Deniz Orhun’dan Ramazan sofralarınız için şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Hurma, yulaf ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, iftar sofralarınıza çok yakışacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, bereket çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik çorba tariflerine göz atın.

Ferika (Bereket) Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Ferika (Bereket) Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küçük kesin ve az yağda kavurarak karamelize edin.
  2. Hurmaların çekirdeğini çıkarın, küçük doğrayarak kavurduktan sonra yulaf ezmesini ekleyin.
  3. Su, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırdıktan sonra tüm malzeme ile bir çorba tenceresine aktarın ve bir taşım kaynatın.
  4. Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek mutfak el robotu ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırın ve kaselerde servis edin.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yulaflı Tarifler Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası