Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Mezopotamya'ya dayanan yeşil mercimek; salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Türkiye'de Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilen bu besin, demir deposu olarak bilinir. Bu yüzden anemi ve kansızlığın giderilmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Sinir sistemini düzenleyen yeşil mercimek; stres, uykusuzluk ve halsizlik gibi sorunların giderilmesinde de etkin bir rol oynar. Klasik tariften sıkılanlar için lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan erişteli yeşil mercimek yemeği tarifine başlayabiliriz.

Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun.
  2. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. Erişteleri çorbaya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Erişteli yeşil mercimek yemeğini semizotlu cacık, saksı kebabı ve karnabahar graten ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yemeği yaparken daha önce hazırladığınız sebze ya da et suyu ile hazırlarsanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Mercimekleri haşlarken dağılmamasına dikkat etmeliyiz.
  • Haşladığınız mercimeğin suyunu eklerseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Erişteyi kaynayan suya atıp 10-12 dakika normal ateşte haşlayarak pilav gibi suyunu çektirirseniz besin değerini kaybetmez.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası