Ekşili, Köfteli Semizotu Çorbası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili, Köfteli Semizotu Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için

Ekşili, Köfteli Semizotu Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekşili bir lezzet köfteli semizotu çorbası tarifi

  1. Köftesi için yoğurma kabına bulguru, tel şehriyeyi, tuzu ve baharatı alıp karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün. Yarım saat dinlendirin. 
  2. Dinlendirdiğiniz köfte harcını yoğurmaya başlayın. Elinizi ıslattıktan sonra üzerine unu ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. 
  3. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayın. 
  4. Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte, sıvı yağla birlikte soğanı kavurun. Kıymayı ve salçaları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. 
  5. Kıymayı kavurduktan sonra çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını ve sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.  
  6. Kaynayan çorbaya hazırladığınız köfteleri atın. Arada bir karıştırarak 15 dakika kaynatın. 
  7. En son tuzunu ve nar ekşisini ekleyin. Karıştırıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Köfteli semizotu çorbasını sıcak servis yapın.

Tavuk kıymasıyla yapılan köfteli semizotu çorbası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası