Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Enginarların dış kalın yapraklarını ortasındaki açık ve en ince yapraklara kadar temizleyin. Uç kısmını 2 parmak kalınlığında kesip atarak 4 parçaya bölün ve ortasındaki tüylü kısımları temizleyin. Tencereye zeytinyağı ilave edip soğan ve sarımsağı soteleyin. Enginar ve yaprakları da zencefille birlikte soteleyin. Un ekleyip sotelemeye devam edin. Daha sonra su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra blender’dan geçirerek süzün. Tekrar tencereye alınıp krema ekleyin. Biraz daha kaynadıktan sonra ufalanmış cevizleri ekleyerek servis yapın. Ekmek kızartma makinesinde parmesan ve fesleğen ile kızartılmış ekmek ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Kuruyemişli Tarifler Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası