Çerkez Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çerkez Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Çerkez Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın. Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın. Tavuk etini didikleyin.
  2. Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin.
  3. Yağları tencerede ısıtın. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin. Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın.
  4. Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  5. Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kuş üzümü serpiştirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Tavuk Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Akşam Yemeği Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası