Çeneçarpan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tekirdağ'ın meşhur lezzetleri arasında yer alan çeneçarpan çorbası, yeşil mercimek ve erişte ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında tüketilen çeneçarpan çorbası, demir bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendiren bu çorba, başlangıç menüleri için idealdir. Listedeki malzemeler hazırsa, çeneçarpan çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak borş çorbası ve ovmaç çorbası tarifine de göz atın.

Çeneçarpan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Çeneçarpan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimekleri çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve ardından süzün.
  2. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyerek kızdırın.
  3. Soğanları yağın içerisine alarak kavurun.
  4. Soğanın üzerine unu ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  6. Tavuk suyu kaynamaya başladığında haşlanmış mercimekleri, erişteyi ve tuzu içerisine ilave ederek karıştırın.
  7. Erişteler şişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine nane ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
  9. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
  10. Çeneçarpan çorbasını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası