Buğday Çorbası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Buğday çorbası tarifini yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Buğday Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Buğday Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin.
  2. Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın.
  3. 6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık 1-1.5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın.
  4. Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin. Kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
  5. Kalan 2 soğanı temizleyip  yemeklik doğrayın. Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun. Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin.
  6. Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin.
  7. Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  8. Karabiber ve tarçını serpiştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası