Avokadolu Yayla Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri pirinç, yoğurt ve un olan yayla çorbası, hemen hemen her yörede hazırlanan popüler bir çorba çeşididir. Kolesterolü dengede tutmasıyla bilinen yayla çorbası, kalsiyum bakımından zengindir. Genellikle diyet ve vejetaryen menülerinde de kendine yer bulur. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan yayla çorbasını, bu kez avokado ile lezzetlendirdik. Hem yaz aylarında içimi kolay olan hem de kış aylarında içinizi ısıtacak yayla çorbası avokado gibi doğal yağlarla birleşince harika uyumu yakalayacaksınız. Malzemeler hazırsa, avokadolu yayla çorbası tarifine geçebiliriz.

Avokadolu tarifler sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Avokadolu Yayla Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çorbayı hazırlamak için önce haşlıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta un yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz hale gelinceye dek çırpıyoruz.
  2. Daha sonra kaynattığımız pirincin suyundan karışıma ekliyoruz burada amaç çorbanın kesilmemesidir. Tuz eklenir.
  3. Tuzun en son eklenmesi çorbanın kesilmesini engelleyecektir. Bir taşım kaynayana kadar kaynatılır.
  4. Ayrı bir tavada tereyağı ve nane yakılır ve çorbanın üzerine dökülür. Dilerseniz  çorbanın üzeri için ayırabilirsiniz.
  5. Ayrı bir yerde taze nane ve küp doğranmış avokadolar çorbaya eklenir.
  6. Yayla çorbası üzerine taze nane ve küp doğranmış avokado oldukça taze bir hava yaratacaktır. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Avokadolu Tarifler Yöresel Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası