Acı Biberli Ayran Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acı Biberli Ayran Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Acı Biberli Ayran Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hafif ve çok lezzetli acı biberli ayran çorbasını kesinlikle denemelisiniz.

  1. Süzme yoğurdu ve ayranı bir kasede karıştırın. Acı biberleri boyuna ikiye kesin ve bu karışımın içine atın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin. 
  2. Ertesi gün yarma buğdayları tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Buğdayları buzdolabında beklettiğiniz acılı ayranla birleştirin. Acı biberli ayran çorbasının üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serperek servis yapın.

Taze otlu yoğurt çorbası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası