Vegan Şeftali Chia Puding

İbrahim Arslanoğlu

Lezzet.com.tr Yazarı ibrahimarslanoglu@outlook.com
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Badem sütü ile hazırlanmış, bal ile tatlandırılmış düşük kalorili raw (pişmeyen) bir tarif. Ayrıca hazırlaması kolay ve hızlı..

Vegan Şeftali Chia Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Vegan Şeftali Chia Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın. 
  3. Kaseyi streç film ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
  4. En az 5-6 saat yada vakit varsa tercihen bir gece dinlendirin. 
  5. Chia tohumları şişip süte kıvam verecektir. 
  6. Dinlendikten sonra servis kaselerine alın.
  7. Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin. 
  8. İstediğiniz meyve ve süt ile yapabilirsiniz. Ölçülere uymak kaydıyla ;)
  9. Bal veya agave yerine sıvı veya toz 'stevia' tatlandırıcı kullanarak daha da düşük kalorili yapabilirsiniz. 
  10. Afiyet olsun :)

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Vegan Yemek Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri