Zeytinyağlı Enginar Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Zeytinyağlı enginar yaparken taze ve genç enginar seçmek, kararmaması için limonlu suda bekletmek önemlidir. Pişirirken enginarların diri kalmasına özen gösterip, zeytinyağı ve aromatiklerle hafifçe pişirmek gerekir. Servis öncesi taze limon ve zeytinyağı ekleyerek soğuk olarak sunmak lezzeti artırır.

Taze ve genç enginarları seçip limonlu suda bekletmek gerekir. Zeytinyağı ve sebzelerle kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapıp üzerine limon ve zeytinyağı gezdirin.

Enginarların seçimi

  1. Taze ve genç enginar tercih edin. Yaprakları sıkı ve sert olmalı, dış yapraklar çok kararmış olmamalı.
  2. Sapları kısa ve taze yeşil olmalı.

Temizlik ve hazırlanış

  1. Enginarları kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.
  2. Yaprakları tek tek açıp, dikenli kısımları temizleyin.
  3. Taban kısmındaki sert lifli kısımları kesin.
  4. Sapları soyulmuş ve temizlenmiş olmalı.

Dolgu ve aromalar

  1. Zeytinyağlı enginarı klasik olarak; havuç, bezelye, patates veya taze soğan ile pişirebilirsiniz.
  2. Limon suyu ve dereotu aromayı artırır.
  3. İçine çok fazla baharat koymayın; enginarın kendine has tadı baskın olsun.

Pişirme

  1. Öncelikle enginarları hafifçe soteleyip zeytinyağı ile kaplayın, sonra su ekleyin.
  2. Enginarlar çok yumuşak olmamalı, diri kalmalı (fazla haşlamayın).
  3. Tencereyi kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin, buharında yumuşasın.

Sunum

  1. Soğuk servis zeytinyağlı enginar için idealdir.
  2. Servis öncesi üstüne biraz taze sıkılmış limon ve zeytinyağı gezdirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Enginar Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
  2. Enginarın Tüylü Kısmı Yenir Mi?
  3. Enginarın Hangi Kısmı Yenmez?
  4. Enginar Dolması Hakkında Merak Edilen 10 Soru

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?