Birkaç temel malzeme ve biraz sabırla, tamamen doğal ve uzun ömürlü ev yapımı salça hazırlamak mümkündür. Özellikle yaz aylarında bolca bulunan olgun domateslerle yapılan bu geleneksel tarif, yemeklerinize lezzet katacaktır. Peki; yemeklik salça nasıl yapılır? İşte yanıtı.
Malzemeler:
Yapılışı:
Domatesleri güzelce yıkayın. Kabuklarını soymadan büyük parçalara doğrayın. Domatesleri büyük bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Yumuşayıp suyunu salınca ocaktan alın. Bir süzgeçten veya salça makinesinden geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden ayırın. Elde ettiğiniz domates püresini geniş, yayvan bir tencereye alın (varsa bakır kazan tercih edilir). Orta ateşte, ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Püre kıvamı koyulaşınca tuzunu ekleyin. Salça kaşıktan topak şeklinde düşmeye başladıysa kıvam olmuş demektir. Güneşte bekletiyorsanız, bir tepsiye ince yayarak birkaç gün güneşte kurutabilirsiniz (güneşte bekleyen salça daha koyu ve lezzetli olur). Temiz, kuru ve steril kavanozlara doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirip hava ile temasını kesin. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.
Şunlara da göz atın: