Yassı Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yassı kadayıf, özellikle Ramazan ve bayram sofralarının sevilen tatlılarından biridir. Bu tatlıya lezzetini veren en önemli unsur, kıvamı yerinde bir şerbettir. Peki; yassı kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Şerbetin soğuk, kadayıfın ise sıcak olması tatlının çıtırlığını korumasını sağlar. Limon suyu eklemek, şerbetin şekerlenmesini önleyerek daha dengeli bir tat verir.

Malzemeler

2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, birkaç damla limon suyu.

Şekeri ve suyu tencereye alın

Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğukken, kızaran sıcak kadayıfın üzerine dökülerek kullanılır.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?