Vişne Reçeli Yapmanın 5 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Vişne reçeli, vişne meyvesinin şekerle kaynatılarak koyu kıvamlı bir tatlıya dönüştürülmesiyle yapılan geleneksel bir reçel çeşididir. Ekşi-tatlı dengesiyle Türk kahvaltı sofralarının sevilen reçellerinden biridir. Bu kez, vişne reçelinin püf noktalarını inceliyor ve kahvaltı sofraları için nefis reçeller hazırlıyoruz.

Ana malzemeleri vişne, toz şeker ve limon suyu olan vişne reçeli, yaz geldiğinde en çok tercih edilen reçellerden biridir. Kahvaltı sofralarını renklendiren bu reçel, tatlı ama hafif ekşi aromasıyla herkesi kendine ayran bırakır. Kahvaltının yanı sıra tatlıların üstünde, pastalarda ve dondurma eşliğinde de tüketilebilir. Vişne reçeli yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek ise en ideal kıvamı ve lezzeti tutturmanızı sağlar. 

Vişne Reçelinin Püf Noktaları

  1. Vişne seçimi

Vişne reçeli yapımında olgunlaşmış vişneler kullanmak önemlidir. Ayrıca vişnelerin çürük veya ezik olmamasına da dikkat etmek gerekir. Reçele başlamadan önce çekirdeklerin çıkarılması gerekir. Ancak bu işlem sırasında vişnelerin ezilmemesine dikkat edin. Dilerseniz, pipet kullanarak çekirdekleri kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

  1. Şekerde beklet

Vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyerek bir gece bekletin. Bu işlem, doğal meyve suyunun çıkmasını sağlar ve tadını yoğunlaştırır. Şeker oranını belirlemek için, vişnelerin tadına bakmayı unutmayın. Pişirme işlemine geçmeden önce bir miktar su ekleyebilirsiniz. 

  1. Pişirme süresi

Vişne reçelini uzun süre yüksek ateşte kaynatmak hem renginin kararmasına, hem de vişnelerin parçalanmasına neden olur. Bu yüzden orta ateşte yavaş yavaş pişirmek ve kıvamı yoğunlaştığında ocaktan almak önemlidir. 

  1. Limon suyu

Vişne reçelinin şekerlenmesini önlemek ve renginin canlı durmasını sağlamak için, pişirme işleminin son 5 dakikasında 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Parlaklık katmak için, altını kapattıktan sonra reçelin içine küçük bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz. 

  1. Saklama

Vişne reçeli piştikten sonra, steril cam kavanozlara doldurun ve kapağını kapatın. Kavanozları oda sıcaklığında bekletin. Soğudukça reçelin kıvamı oturacaktır. Bu yüzden fazla sıvı görünmesi sizi korkutmasın. Hazırladığınız vişne reçelini soğuk ve kuru bir yerde, örneğin buzdolabında saklayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çilek reçelinin püf noktaları
  2. Kayısı reçelinin püf noktaları
  3. İncir reçelinin püf noktaları
  4. Yazlık reçel tarifleri
  5. Reçel nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak