Tirit Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Tirit, Türk mutfağının en eski ve köklü yemeklerinden biridir. Tirit yapımında kullanılan ekmek seçimi, et veya tavuk suyu kullanımı, eti doğru şekilde didiklemek, yoğurt kullanımı ve tiritleri doğru bir katmanla dizmek en önemli püf noktalarıdır.

Aslında tirit, savaş dönemlerinde veya kıtlık zamanlarında ekmek israfını önlemek amacıyla doğmuş, ancak zamanla lezzetli bir geleneksel ana yemeğe dönüşmüştür. Günümüzde Türkiye’nin birçok bölgesinde farklı varyasyonları yapılır: etli tirit, tavuklu tirit, yoğurtlu tirit, paça tiridi ve hatta bazı yörelerde mantı tiridi gibi çeşitleri vardır.

Beykoz kebabı püf noktaları, Arap köfte püf noktaları ve et pişirmenin püf noktalarına da göz atın.

Tirit Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?