Tereyağı Neden Küflenir, Küflenirse Ne Yapmalıyız?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Tereyağı neden küflenir, küflenen tereyağı yenir mi ve küf görüldüğünde ne yapılmalı? Hakiki tereyağın küflenip küflenmeyeceğini ve güvenli saklama ipuçlarını öğrenin. Tereyağında küf oluşumu ve tüketim riskleri hakkında bilinmesi gerekenler:

Tereyağı, süt veya yoğurdu oluşturan kremanın (süt yağı) ayrıştırılıp çalkalanmasıyla elde edilen doğal bir süt ürünüdür. Koyulaşmış süt yağı yoğunlaşarak katılaşır ve tereyağı oluşur. Genellikle inek, koyun veya keçi sütünden yapılır ve içerdiği yüksek yağ oranı sayesinde hem pişirmede hem kahvaltıda hem de hamur işlerinde kullanılır.

''Tereyağı nasıl saklanır ve gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?'' başlıklı haberlere göz atın.

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak