Tepsi Böreği Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tepsi böreği yaparken hamuru ince ve eşit açmak önemlidir. Sosu böreğin her yerine eşit dökerek nemli kalmasını sağlayın. İç harcı dengeli dağıtarak her lokmanın lezzetli olmasını garantileyin.

Hamuru ince ve eşit açmak böreğin güzel pişmesini sağlar. Sosu her kata veya üstüne eşit dökün, böylece börek nemli kalır. İç harcı dengeli serpip her lokmanın lezzetli olmasını sağlayın.

İnce ve eşit açılmış hamur

Hamurun çok kalın olmaması, böreğin hem güzel pişmesini hem de yumuşak olmasını sağlar. Kat kat yapıyorsanız her katı eşit şekilde açın.

Sosu ihmal etmeyin

Yoğurt, süt veya yumurta ile hazırlanan sos, böreğin üstünün kızarmasını ve içinin nemli kalmasını sağlar. Sosu her katın üzerine veya en üstüne eşit şekilde dökün.

Malzeme dağılımı

İç harcı böreğe eşit dağıtın, özellikle peynir ve maydanoz gibi malzemelerde boşluk kalmamasına özen gösterin; böylece börek her lokmada dengeli olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Kol Böreği Yapmanın Püf Noktaları
  2. Sigara Böreği Yapmanın 7 Püf Noktası
  3. Boşnak Böreği Yapmanın Püf Noktaları
  4. Kaytaz Böreği Yapmanın Püf Noktaları
  5. Paçanga Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak