Taze İncir Nasıl Saklanır?
Yaz mevsiminin sonlarına doğru en sevilen meyvelerden incir tezgahlarda yerini almaya başlar. Hassas ve hızlı bozulan taze incirler nasıl saklanır? İşte, incir nasıl saklanır:

Yaz mevsiminin sonlarına doğru en sevilen meyvelerden incir tezgahlarda yerini almaya başlar. Esnek cildi, tatlı ve tohumlu tadı ve çiğnenebilir dokusu ile incir, yaz mevsiminin bir ikramıdır. Aynı zamanda narin bir meyvedir ve en çabuk bozulan yiyeceklerden biridir. Çiğ incirler bozulmadan önce sadece bir veya iki gün dayanır, bu nedenle bu kadar çabuk yiyemiyorsanız, onları dondurmayı veya konserve etmeyi düşünün, bu da ömürlerini uzatır. Sizler için taze incir nasıl saklanır anlattık. İşte, taze incir nasıl saklanır:

İncirleri Oda Sıcaklığında Nasıl Saklanır?  

  1. Olgun incirleri dolgun ve yumuşak hisleriyle tanımlayın. Olgun incir dokunuşa biraz verir. Olgun incir kullanmamalısınız.
  2. İncirleri kağıt havluyla kaplı bir tabağa dizin.
  3. Tabağın üzerini kapatın ve incirler ezilmesin diye üst üste koymamaya özen gösterin.
  4. 3-4 gün sonra yenmemiş incirleri buzdolabına aktarın. Tepsi veya tabakta üzeri kapalı olarak bırakın. Buzdolabında bir aya kadar dayanabilirler.

İncir Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. İncirleri soğuk su altında yıkayın. Yalnızca dolgun, yumuşak bir his veren ve dokunmaya elverişli olan olgun incirleri kullanın. Olgunlaşmamış olanlar iyi donmaz, bu yüzden bunları hemen yenmek için çıkarın.
  2. Parmaklarınızla hafifçe ovalayarak kiri çıkarın.
  3. İncirleri fırın tepsisine dizin. Dondurucuda 2-4 saat orada kalmalıdır.
  4. İncirleri buzluktan çıkarın. Bu 2-4 saat sonra yapılmalıdır. Fırın tepsisinden çıkarın, plastik bir dondurucu poşetine koyun ve saklamak için tekrar dondurucuya koyun.
  5. İncir bir kez dondurulduktan sonra 6-8 ay arası tüketilmeye hazırdır.

Konserve İncir Nasıl Hazırlanır?

  1. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suya daldırarak (2-3 dakika) sterilize edin.
  2. Soyulmamış, kesilmemiş incirleri soğuk suda yıkayın. Sapları çıkarın ve pişirmeye hazır olana kadar bir kenara koyun.
  3. İncirleri büyük bir su dolu tencerede kısık ateşte pişirin. Şeker ilave edin. Kısık ateşte ara sıra ve hafifçe karıştırarak 2-3 saat pişirin.
  4. İncirli kavanozları 30 dakika kaynar suya daldırın. Kavanozları çıkarın ve kapakları sıkın. Soğumaları için bir kenara alın.
  5. 2 yıla kadar bu şekilde saklanabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. İncir nasıl kurutulur?
  2. Kayısı nasıl kurutulur?
  3. İncirin faydaları nelerdir?
  4. Muzun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı