Tavuk suyu çorbasında en temel baharatlar tuz ve karabiberdir. Doğal aromasını desteklemek için pişirme sırasında bir parça defne yaprağı eklenebilir. Hafif bir renk ve tat vermesi için çok az zerdeçal ya da kırmızı toz biber kullanılabilir. Serviste limon suyu veya ince kıyılmış maydanozla lezzeti tamamlanır.
Defne yaprağı (1 adet, pişerken eklenip sonra çıkarılır)
Kekik (çok az, özellikle et suyu tadı için)
Biberiye (çok az miktarda)
Pul biber (serviste)
Toz kırmızı biber (renk ve hafif tat için)
Zerdeçal (az miktarda; renk ve bağışıklık desteği için)
Limon suyu (serviste birkaç damla)
Sarımsak (1 diş, ezilmiş ya da bütün halde pişirilip çıkarılabilir)
İpucu: Tavuk suyu çorbasında baharatı az kullanmak en iyisidir. Fazla baharat, çorbanın şifalı ve sade tadını bastırabilir.
Şunlara da göz atın:
Tavuk Suyu Çorbası Daha Lezzetli Olsun Diye Ne Yapılmalı?
Tavuk Suyu Çorbası Terbiyesi Nasıl Eklenmeli?
Tavuk Suyu Çorbası Neden Bulanık Olur, Nasıl Berraklaştırılır?