Tavuk Suyu Çorbanın İçine Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk but, su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanarak pişirilir ve suyu süzülür. Tel şehriye tavuk suyunda pişirilir ve didiklenen tavuk eklenir. Yoğurt, un ve yumurta sarısından hazırlanan terbiye çorbadan alınan sıcak suyla ılıtılarak karışıma ilave edilir. Çorba ısıtıldıktan sonra kaselere alınır ve üzerine nane serpilerek servis edilir.

Tavuk, su ve baharatlarla birlikte kaynatılarak lezzetli bir et suyu elde edilir. Bu suya tel şehriye eklenir ve tavuk etleri didiklenerek çorbaya katılır. Yoğurt, un ve yumurta sarısından oluşan terbiye karışımı ılıtılarak çorbayla buluşturulur. Çorba kıvam aldıktan sonra servis edilerek üzerine nane serpilir.

Çorbanın İçine Konanlar

  1. Tavuk but (haşlanıp didiklenmiş)
  2. Tavuk suyu (butu haşladığın sudan)
  3. Defne yaprağı
  4. Tuz
  5. Tel şehriye

Terbiye karışımı:

  1. Yoğurt
  2. Un
  3. Yumurta sarısı

Yapılışı

Tavuk but, su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanarak pişirilir.  Pişen tavuk sudan alınır, didiklenir ve tavuk suyu süzülerek tencereye alınır.  Tavuk suyuna tel şehriye eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir, ardından didiklenen tavuk ilave edilir. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır, çorbadan alınan sıcak suyla ılıtılarak karışıma eklenir. Çorba ısıtıldıktan sonra kaselere alınır ve üzerine nane serpilerek servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Hanımağa Çorba İçine Ne Var?
  2. Yayla Çorbasına Yumurta Koymak Şart Mıdır?
  3. Yayla Çorbasının Ekşi Olmaması İçin Ne Yapılır?
  4. Yayla Çorbasında Tereyağı Yakılır Mı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Mozaik Pastada Yağ ve Süt Oranı Hangi Hataya Yol Açar?
Böreğin Tarihsel Yolculuğu
Mozaik Pastanın Bisküvileri Neden Yumuşak Kalır?
Lezzetli Keşifler
Doğa Çitçi’den Yılbaşı Sofrasına Belleği Güçlü Tatlar
5 Soruda Kahve!