Tavuk Ciğeri Pişirmenin Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Tavuk ciğeri, tavuğun karaciğeridir. Genellikle kasaplarda veya marketlerde bütün tavuk sakatatı şeklinde satılır. Gelin, tavuk ciğeri pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Tavuk ciğeri, hem ekonomik, hem de pratik bir sakatat çeşididir. Besin değerleri bakımından zengin olan tavuk ciğeri, protein, demir ve folik asit içerir. Kuzu ve dana ciğerine göre daha hafif bir lezzete sahip olan bu yemek, kısa sürede pişirilir. Genellikle soğanla birlikte sotelenerek tüketilir. Ayrıca un veya mısır unu ile kaplanarak hazırlanan ciğer tava, tavuk ciğerin en yaygın kullanım şekillerinden biridir. Pilav ve börek içinde de kullanılan tavuk ciğeri, kolayca pişirilebilir. Ancak piştikten sonra hızlı bir şekilde kuruduğu için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

Tavuk ciğer nasıl seçilir, tavuk ciğer pişirme yöntemleri ve nefis ciğer tariflerine göz atmayı unutmayın.

Tavuk Ciğer Pişirmenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?