Tartolet Kalıbı Yağlanır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartolet kalıpları genelde yağlanmaz, çünkü hamurun kendi yağı yapışmayı önler. Ancak metal veya seramik kalıplarda hafifçe yağlamak daha garantili bir sonuç verir. Yapışmaz kalıplarda ise yağlamaya gerek yoktur.

Tartolet kalıbını yağlayıp yağlamamak, kullandığın kalıbın türüne bağlıdır. Metal kalıplar için ince bir yağ tabakası önerilirken, yapışmaz kalıplarda bu adım gereksizdir. Hamurun yağ oranı da çoğu zaman kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.

Metal kalıplar

Eğer klasik metal tartolet kalıbı kullanıyorsanız, çok az yağlamak veya tereyağla hafifçe yağlayıp un serpmek yapışmayı önler.

Teflon ya da yapışmaz kalıplar

Bu tür kalıplarda yağlamaya gerek yoktur, çünkü hamur zaten yağ içerir.

Seramik veya cam kalıplar

İnce bir yağ tabakası sürmek işini garantiye alır.

Hamurun dinlendirilmesi

Soğuk ve dinlendirilmiş hamur, kalıba daha az yapışır, fazla yağ gerekmez.

Alternatif yöntem

Kalıbı yağlamak istemiyorsanız, hamurun altına küçük bir parça yağlı kâğıt da koyabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Tartolete Kabartma Tozu Konur Mu?
  2. Tartoletin Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?
  3. Tart ile Tartolet Arasındaki 5 Fark
  4. Tartolet Hangi Ülkeye Ait?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?