Tartolet Hamuru Sert Midir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartolet hamuru genellikle piştiğinde gevrek ve kırılgan olur. Pişmeden önce yoğrulduğunda biraz serttir ama merdane ile açılabilir. Hamurun sertliği, tarifteki yağ ve şeker oranına bağlı olarak değişir.

Tartolet hamuru, fırında piştiğinde kolayca dağılabilecek kadar gevrektir. Hamur, soğuk malzemelerle hazırlandığında şekil alması daha kolay olur. Tarifine göre hamurun kıvamı, sert veya biraz yumuşak olabilir.

Tartolet hamuru, kullanılan tarife ve malzemelere bağlı olarak biraz değişiklik gösterir ama genellikle sert ve gevrek bir yapıya sahiptir. Özellikle tertiye hamuru (pâte sucrée) kullanılıyorsa, hamurda yağ ve şeker olduğundan fırınlandığında çıtır ve kırılgan olur. Eğer pâte brisée (daha az şekerli, tuzlu hamur) kullanılırsa, biraz daha yumuşak ama yine de sağlam bir yapı verir; yani tartolet kalıbından çıkarırken dikkatli olunmalıdır.

Özetle: Hamur pişince gevrek ve sert, pişmeden önce yoğrulmuş halde biraz daha sert olabilir, kolay şekil alması için genellikle merdaneyle açılırken dikkat gerekir.

Şunlara da göz atın:

  1. Muffin Kalıbında Tartolet Olur Mu?
  2. Tartolet 1 Gün Önceden Yapılır Mı?
  3. Pastane Tadında Evde Tartolet Yapmanın 8 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak