Tarte Tatin Yapmak İçin 3 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Tarte Tatin, Fransız mutfağının en ikonik tatlılarından biridir. İsteğe göre elma veya şeftali gibi meyvelerle hazırlanabilir. Çay saatinin vazgeçilmezi olan tarte tatin yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

19. yüzyılda, Fransa’nın Loire Vadisi’nde Tatin kardeşlerin işlettiği küçük bir otelde tesadüfen ortaya çıkan tarte tatin, orijinal tarife göre karamelize elma ile hazırlanır. Ancak dünya çapında en sevilen versiyonu şeftalili olandır. Tarte tatinin en önemli özelliği, elmaları şeker ve tereyağında karamelize edip, üzerine hamur serdikten sonra fırında pişirmek ve servis etmeden önce ters çevirerek sunmaktır. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde son derece lezzetli bir tatlı haline gelir. 

Mükemmel tart yapmanın püf noktaları, çilekli turta yapmanın püf noktaları, değişik tart tarifleri ve turta süsleme yöntemlerine göz atmayı unutmayın.

Tarte Tatin Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
Türkiye’de İlk İncir Döneri Aydın’dan
Niğde, Michelin Rehberi’nde Bib Gourmand Kategorisine Girdi
Yiyeceklerin Görünüşü Dünyayı Kurtarır mı?
Asma Yaprağı Sarmadan Önce Haşlanır Mı?
TasteAtlas Dünya Yemek Ödüllerinde Türkiye, Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Arasında!