Sütün Kaymağını Almak İçin 4 Hile
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sütün kaymağı, kaynatılan taze sütün yüzeyinde oluşan yağ tabakasıdır. Kaymak elde etmek için süt kaynatılır, oda sıcaklığında veya buzdolabında dinlendirilir ve üstte biriken tabaka kaşıkla alınır. En iyi kaymak, doğal ve yağlı sütlerden elde edilir.

Sütün kaymağı, taze sütün yüzeyinde biriken yağ tabakasıdır ve genellikle kaynatma işlemi sırasında oluşur. Doğal süt kullanıldığında (özellikle pastörize edilmemiş veya günlük sütlerde) bu kaymak oldukça belirgindir. Kaymak, hem tek başına tüketilebilir hem de tatlı, börek ve kahvaltılarda kullanılabilir.

''Çiğ süt nasıl kaynatılır ve sütün bozulduğunu anlamanın yolları'' başlıklı haberlere de göz atın.

Sütün Kaymağı Nasıl Alınır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?