Tatlı denince akla gelen ilk seçeneklerden biri hiç şüphesiz sütlü tatlılar olur. Hafif dokusu ve pratik hazırlanışıyla sütlü tatlılar, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle tercih edilen bu tatlılar; çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin favorisi olabilir. Peki, sütle hangi tatlılar yapılır? İşte 8 nefis sütlü tatlı tarifi!
Malzemeler
Üzeri için
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı suyla tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp 2 su bardağı suyla haşlayın. Sütü ekleyip kaynatın. Şeker ve vanilini ilave edin, 10 dakika pişirin. Nişasta ve yumurta sarısını 2 yemek kaşığı suyla açın, biraz sıcak süt ekleyip ılıştırın. Tencereye döküp karıştırın, 2–3 dakika daha pişirin. Fırın kaplarına paylaştırın. Tepsiye dizip, yarısına kadar su ekleyin. 200°C fırında 15–20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutup buzdolabında dinlendirin. Tarçın veya fındıkla servis edin.
Malzemeler
Muhallebi için
Üzeri için
Hazırlanışı
Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, çırparak karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyin, karıştırın. Ilıyınca sıvı kremayı ekleyin, mikserle 3–4 dakika çırpın. Kaselere paylaştırın, üzerini süsleyip buzdolabında 1–2 saat soğutun.
Malzemeler
Süsleme İçin
Hazırlanışı
Sütü şekerle ısıtıp vanilin ve gül suyu ekleyin, ılımaya bırakın. Tepsiye güllaç yaprağını serip sütle ıslatın. 5. yapraktan sonra dövülmüş badem serpin, kalan yaprakları da sütle ıslatarak dizin. Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerini toz Antep fıstığı ve kiraz şekerleme ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
Keki için
Şerbeti için
Karamel sos için
Üzeri için
Hazırlanışı
Yumurta sarısı ve beyazını ayırın. Beyazları tuzla köpürtün. Sarıları şekerle çırpıp yağ, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Beyazları spatulayla karışıma yedirin. Karışımı tepsiye dökün, 170°C fırında 40–45 dk pişirin. Şerbet malzemelerini çırpın, buzdolabında soğutun. Karamel için şekeri eritin, tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın. Ilıyan keke kürdanla delikler açın, şerbeti dökün. Şerbeti çekince karamel sosu gezdirin. Soğutup dondurma ile servis edin.
Malzemeler
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı borcama aldıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Hazırlanışı
Un, nişasta, şeker, vanilin ve yumurta sarılarını tencereye alın. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye süt kremasını ekleyip çırpın. Bisküvileri rondodan geçirin. Meyveleri dilimleyin. Kuplara sırayla muhallebi, meyve, bisküvi şeklinde kat kat dizin. Üzerini kalan bisküvi, Antep fıstığı veya çikolata ile süsleyin. Soğuk servis edin.
Şunlara da göz atın: