Sulu Olan Yemeğe Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fazla sulu olan yemekler bazen tedirgin edebilir. Ölçünün fazla kaçması nedeniyle sulanan yemekleri kurtarmanın ise bazı ipuçları var. Basit ama etkili birkaç yöntemle yemeğinizi kurtarabilirsiniz. Peki; sulu olan yemeğe ne yapılır?

Hepimiz zaman zaman yemek yaparken ölçüyü biraz kaçırıp yemeğin fazla sulu olmasına neden olabiliriz. Ancak birkaç pratik müdahale ile hem kıvamı düzeltebilir hem de yemeğinizi lezzetinden ödün vermeden kurtarabilirsiniz. İşte fazla sulu olan yemekler için uygulayabileceğiniz 5 kolay yöntem!

Biraz daha malzeme ekleyin

Eğer yemeğiniz fazla sulu olduysa, patates, havuç, pirinç, bulgur gibi su çeken malzemeler ekleyebilirsiniz. Böylece fazla suyu emerler.

Bir süre kaynatarak suyunu çektirin

Tencerenin kapağını açıp orta-kısık ateşte yemeği bir süre daha kaynatabilirsiniz. Buharlaşan su sayesinde yemek koyulaşır.

Un veya nişasta ile kıvam verin

Az miktarda suyla açılmış un, mısır nişastası ya da buğday nişastası ekleyerek yemeği bağlayabilirsiniz. Böylece suyu yoğunlaşır.

Küçük bir kıvam artırıcı sos yapın

Yemeğin suyundan biraz alıp içine un veya nişasta karıştırıp sonra tekrar yemeğe katabilirsiniz. Bu, topaklanmayı da önler.

Yemeği başka bir yemeğe dönüştürün

Eğer toparlanamıyorsa, çorba veya yahni gibi bir tarife çevirerek değerlendirilebilir. Böylece fazla sulu olması bir avantaja dönüşür.

Şunlara da göz atın:

  1. Mercimek Çorbası Çok Sulu Olursa Ne Olur?
  2. Sulu Çorba Nasıl Koyulaştırılır?
  3. Sulu Köftenin Yanına Ne Gider?
  4. Köfteli Sulu Yemek Tarifleri
  5. Tavuklu Sulu Yemek Tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!
Derin Dondurucudan Çıkan Ispanak Nasıl Pişirilir?
Ispanak Yıkanıp Buzluğa Atılır Mı?
Ispanağın Acılığı Nasıl Giderilir?
Ispanak Yemeği Ağızda Neden Değişik Tat Bırakır?
Ispanağa Neden Şeker Konur?