Su Böreğine Neden Soda Dökülür?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Su böreğine soda, yufkaların daha yumuşak ve nemli olmasını sağlar. Ayrıca karbonatlı etkisi sayesinde böreğin hafifçe kabarmasına yardımcı olur. Bu sayede börek katları birbirine yapışmadan daha dengeli bir doku kazanır.

Soda, su böreğinde hamurun sertleşmesini önler ve ağızda daha kolay dağılan bir doku oluşturur. Karbonatlı yapısı sayesinde böreğin pişerken hafifçe kabarmasını sağlar. Hamurun tadını dengeler ve böreğin lezzetini artırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak