Su Böreği Fırının Hangi Ayarında Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Su böreği genellikle 180°C’de, alt-üst ısıtma ile pişirilir. Pişirme süresi yaklaşık 25–35 dakika olup, üzeri güzelce kızarana kadar fırında tutulur. Çok kızarmasını önlemek için gerekirse alüminyum folyo ile kapatılabilir.

Su böreği fırının orta rafında eşit şekilde pişirilmelidir. Fırın fanlıysa ısıyı biraz düşürmek böreğin yanmasını önler. Pişirme sırasında böreğin kenarları ve üstü altın rengi olana kadar beklenmelidir.

Fırın Sıcaklığı

180–200°C idealdir; üstü çok hızlı kızarmasın diye genellikle 180°C tercih edilir.

Pişirme Modu

Alt-üst ısıtma (conventional) veya fanlı fırında orta raf en uygun yerdir.

Süre

Yaklaşık 25–35 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.

Kontrol

Fırının ortasında böreği kontrol edip, gerekirse üzeri çok kızarmışsa alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Su Böreği Hangi Unla Açılır?
  2. Su Böreği Suyuna Tuz Atılır Mı?
  3. Pişmiş Su Böreği Buzluğa Atılır Mı?
  4. Su Böreğine Hangi Peynir Yakışır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak