Spoonful İçin Hangi Nişasta Kullanılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Spoonful tatlılarında en yaygın kullanılan nişasta mısır ve buğday nişastasıdır. Bu nişastalar tatlıya pürüzsüz bir kıvam ve parlaklık kazandırır. Pirinç veya patates nişastası ise daha özel tariflerde alternatif olarak tercih edilebilir.

Spoonful için en ideal seçenek mısır nişastasıdır çünkü kolay çözünebilir ve kıvamı dengeler. Buğday nişastası ise özellikle Türkiye’de hafiflik katmak için sıkça kullanılır. Pirinç nişastası daha doğal bir dokunuş arayanlar için uygun bir alternatiftir.

Mısır nişastası

En yaygın tercih; puding, muhallebi ve “spoon dessert”lerde pürüzsüz kıvam sağlar.

Buğday nişastası

Özellikle Türkiye’de kullanılır; hafiflik ve parlaklık verir.

Pirinç nişastası

Daha doğal ve hafif bir doku isteyenler için; özellikle hassas tatlılarda tercih edilir.

Patates nişastası

Daha yoğun kıvam gerektiğinde kullanılır, ama tatlılarda daha az tercih edilir.

Kullanım amacı

Genelde “spoonful dessert”lerde en çok mısır veya buğday nişastası kullanılır; diğerleri özel tariflerde alternatif olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Kremasız Spoonful Olur Mu?
  2. Spoonful Krem Şanti İle Yapılabilir Mi?
  3. Spoonful Sosu Nasıl Yapılır?
  4. Spoonful Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?