Soğan Yağsız Kavrulur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğan, kendi suyunu saldığı için yağsız da kavrulabilir. Yapışmaz tavada kısık ateşte, gerekirse birkaç damla su ekleyerek pişirmek yeterlidir. Yağsız kavrulduğunda daha hafif olur ama yağlıya göre biraz daha az karamelize olur.

Soğan, kendi suyuyla yağsız olarak kavrulabilir. Yapışmaz tavada kısık ateşte pişirilirse yanmaz. Yağsız kavrulduğunda daha hafif olur ama aromasının derinliği azalır.

Doğal suyu yeterlidir

Soğan kendi suyunu saldığı için yağsız tavada kısık ateşte kavrulabilir.

Yapışmayı önlemek için

Yapışmaz tava tercih edilmeli, gerekirse birkaç damla su eklenebilir.

Daha hafif olur

Yağ eklenmediğinde yemek daha diyet ve hafif olur.

Renk ve aroma farkı

Yağsız kavrulan soğan, yağlıya göre biraz daha az karamelize olur.

Sonradan yağ eklenebilir

İstenirse kavurma tamamlandıktan sonra az miktarda yağ eklenip aroma verilebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Fava Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
  2. Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
  3. Soğan Saklama Yöntemleri
  4. Çiçeklenen Soğan Yenir Mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak